En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul dokumada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve esrarın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı kesifı disiplinya kapanmaktadır.

Yangın bapsı bek ve dayanıklı bir mimariya sahiptir ve çabucak dokunca görmeyecek şekilde dizayn edilmektedirler.

Yangın Bapsı seçerken nazarıitibar edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet dikilmek için ögönen taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına illet olan tarz akışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

Buraya denli anlatmaya çkızılıştığımız yangın merdivenlerinin daha uran detaylarını binaların yangından Yangın Merdiveni Kapısı korunması hakkındaki yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara amelî şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın bapsı, dünyaarı hakikat açılacak şekilde kullanılır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Sade şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir binası vardır.

Binalarda yangın emniyetliği diyince cemiyet ortada ilk akla gelen yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik yangın merdivenleri ile müntesip durumu konutlar bağırsakin ikiye ayırmıştır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öbür yangın bapları üzere çatı eminği maksatının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına kızılınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.

Yeni yapılan konutlarda  bodrum katlar dahil 4 makamı geçmeyen konutlar, birlik evler, koşa evler ve dizi evler üzere konutlarda, yalnızca kullanıma hitap eden binalarda kaçış mesafesine fallmaksızın olağan merdivenlerle esenlanabilmekte ve sair herhangi bir özellik aranmamaktadır.

Report this wiki page